Полезно

Ароматизиране на помещенията – за да увеличите вашите продажби

Ние от Scentiment ви насърчаваме към услугата професионално ароматизиране на помещения, то е ключът към вашия успех и е пряко свързано с увеличаване на вашите продажби.

Чрез ароматизиране на помещения вие увеличавате значително вашите продажби!

Така нареченият Арома-маркетинг (Ароматизиране на помещения) в България и Европа започва да набира все по-висока скорост и да печели все повече привърженици с предназначените за това професионални ароматизиращи системи Scentiment.

Ароматизиране на едно помещение представлява комплекс от много дейности, които използват възможностите и влиянието на ароматите в поведението на хората. С това стимулират успешно неговите покупателни потребности и именно той ги кара да купуват повече. Световните маркетолози в своята професионална работа разчитат на три основни пътя за успешно въздействие върху клиента – обоняние, зрение и слух. В днешни дни обаче на хората са им прекалено пренатоварени зрителните и слухови анализатори. Поради тази зрителна и слухова умора сред аудиторията, ефективността на рекламата с основните два пътя – зрението и слуха значително намалява. Тогава се откроява единствено силата на обонянието чрез ароматизиране на помещения или така нареченият Арома-Маркетинг.

Ароматизиране на помещенията - за да увеличите вашите продажби

Защо да ароматизираме помещенията?

Доказано е че, нашето обоняние е първият дистантен рецептор при живите организми, който се е запазил от древни времена. Всеки човек, чрез обонянието си възприема огромно количество информация, като голяма част от нея прониква в подсъзнанието ни. Кортикалния център на обонятелният анализатор при човека се намира в най-стария дял на главния мозък – обонятелния мозък. А в непосредствена близост до него се намира и лимбичната система, която отговаря за нашите емоции. За това всички аромати които усещаме са емоционално украсени – те биват приятни или неприятни, като “безразлични“ аромати не съществуват.

Ароматите имат способността да предизвикат мигновена емоционална реакция и оказват директно психологическо и физиологично действие върху човешкият организъм.

Господата Бастон и Ерлихман са изключително видни специалисти в тънката област на ароматите и тяхното емоционално поведение и въздействието им върху човешкия организъм.

Те пишат, че ароматите могат да предизвикат внезапна поява в паметта на забравено събитие в минало време и да отключат нашите спомени. Някой специфични аромати дори могат да повлияят на настроението и поведението ни, както и да ни въздействат успокояващо или стимулиращо. Като заключение учените установяват, че ароматите влияят на емоциите, а емоциите на поведението ни.

Ароматизиране на помещения с професионални ароматизиращи системи Scentiment – това е вашият ключ за всяко едно помещение, което ви дава гаранция за успех и увеличаване на продажбите!