Полезно

Как да защитим най-ефективно себе си и хората около нас от летящите насекоми през летният сезон?

През лятото обикновено се свързва с тихи звездни вечери, щастливи семейни събирания, романтични излети и други приятни емоции.

Но независимо от това дали ги прекарваме на закрито или открито, досадните летящи насекоми винаги са около нас. Жилят ни, хапят ни, смучат кръв и постоянно ни напомнят за максимата че пълното щастие не съществува.

Да, но в този случай можем напълно да забравим максимата защото насреща са вашите професионални експерти от екипа на Scentiment, ние сме подготвили за нас и вас списък с най-ефективните методи за справяне дори и с най-упоритите насекоми.

Един от най-функционалните и ефективни начини да защитим себе си и нашите домове през летните месеци е ползването на препарати против летящи насекоми, които можем условно да ги разделим на следните групи:

 • Аерозолен препарат Биоцид Scentiment Bye Bye Fly
 • Пудра
 • Лепенки за тяло
 • Гривни
 • Лосиони и спрейове за тяло

Аерозоли – защита против насекоми

Аерозолите против пълзящи и летящи насекоми санай-доброто и ефективно активно решение за защита на закрити и леко открити пространства. Тенденцията е тези препарати да стават с все по-екологични активни съставки.

Аерозолният биоцид Scentiment Bye Bye Fly против летящи насекоми е специално разработен да осигури максимално ефективна борба и защита от всякакви летящи насекоми и вредители. Той действа изключително бързо и ефективно, като се насища във въздуха на помещението което желаете да предпазите чрез Диспенсърна система Scentiment с напълно програмируеми настройки за максимално точно насищане според големината на вашето помещение. Тази система ви осигурява 100% спокойствие с 24 часова защита от насекоми в продължение на 30 дена. Препарата Scentiment Bye Bye Fly ви решава проблемите с мухите, комарите, пчели, оси, търтеи и всички останали летящи насекоми. Препарата Scentiment Bye Bye Fly може да бъде предназначен за масова и професионална употреба, както в дома, така и в обществени помещения като, офиси, магазини, хотели, ресторанти и друг тип помещения.

Аерозолният флакон се предлага в опаковка от 250 мл. осигуряваща не по-малко от 3000 впръсквания. Продукта също може да се ползва ръчно за пълзящи или летящи насекоми. Има възможност има също и да се постави в професионален аерозолен диспенсър. Предимствата на Scentiment Bye Bye Fly са че продукта е регистриран в Министерство на здравеопазването. При производството му са спазени всички европейски и български изисквания за безопасност и ефективност. Разрешение за предоставяне на пазара №2685-1/30.03.2020г. Издадено от министерство на здравеопазването

Пудра срещу насекоми

Пудра срещу насекоми е пасивен и доста популярен метод който се използва предимно за пълзящите видове насекоми. Много често домовете ни биват нападани от мравки, хлебарки, миризливки, които пъплят на всякъде, пренасят болести и освен това са изключително неприятна гледка. За да се отървем от тях най-често ползваме пудра или субстанциите които се предлагат на прах или тебешир, те се поръсват и намазват по местата където са най-обитавани от пълзящите насекоми.

Лепенки за тяло срещу насекоми

Това е един също пасивен, но модерен и лесен начин да се отървем от насекомите чрез лепенки за тяло които основно са съставено от естествени репеленти които са напълно безопасни за човешкият организъм и същевременно отблъскват неприятните насекоми. Най-често използваните съставки в тях са растителни екстракти които държат на страна насекомите.
Подходящи са дори при пътувания или излети сред природата където рискът е по-голям.

Гривни срещу насекоми

Гривните са доста аналогичен вариант на лепенките, те стават все повече популярни в последните години. Изработват се от силикон в доста различни и шарени цветове, за да са в тон с вас. Тайната на гривните е че те са напоени със съставки които са естествени репеленти и прогонват всички насекоми около тях. Една гривна максимално може да издържи дори до 10 дена на вашата ръка, което я прави практично решение за ползване на открито за защита на възрастни и деца.

Лосиони и спрейове за тяло срещу насекоми

Този тип продукт също ще ви предпази от ухапвания на насекоми, той ни е познат отдавна. Съществуват много различни видове, форми и разновидности под формата на лосиони и спрейове за тяло. Начинът на приложението им е един и същ, като всички желани открити части от тялото се намазват или пръскат, след което съставките на продукта започват да действат и насекомите започват да странят от вас. Някой от тях дори са предназначени след ухапване да успокояват вашата кожа ако е по-чувствителна. Активните съставки проникват в нашата кожа при контакт с нея и за това формулата на този продукт включва само натурални и безвредни съставки за вашето здраве.

Надеждна защита от насекоми

За да се защитите максимално ефективно в открити пространства от насекомите може да съчетаете комбинацията от изброените по-горе варианти.

А ако имате желание може дори да засадите в саксии или пред вашата веранда всеки един от тези естествени репеленти като Лимонена Трева (Цитронела), Мента, Розмарин, Лавандула или Мащерка – те със сигурност ще прогонят допълнително всички мухи и комари около тях.

Можем да предложим и нещо което всеки сам може да приготви в домашни условия и ще бъде със сигурност ефективно. Пригответе сами своят репелент като за това ще ви е необходима вода, етерични масла и шише с пулверизатор с което да разпръсквате репелента.

Смесете с 200 мл. вода с:

 • 30 капки – Цитронела и тя ще ви защити от комари.
 • 30 капки общо – масла от Лавандула и Здравец против кърлежи.
 • 30 капки общо – масла от Лимон и Евкалипт против комари и бълхи.

Можете да предпазите и вашият домашен любимец за целта трябва да приготвите смес от масла, с която да напръскате животното за задната част на врата, така че да не може да я достигне с език.

Използвайте:

 • 5 капки масло от Вертивер
 • 5 капки масло от Лимон
 • 5 капки масло от Евкалипт
 • 10 капки масло от Сандалово Дърво

Прилагайте тази смес преди всяка разходка на открито за да има ефект.