Полезно

Аромат на здравето – Бяло Пачули

Професионално aроматизиране с аромат на здравето Бяло Пачули – Scentiment White Patchouli!

Когато избирате професионално ароматизиране от Scentiment и аромат на Бяло Пачули – White Patchouli вие избирате аромата на здравето!

Само един аромат има който е способен да промени нашето настроение и да предизвика желание. Няма как да не сте се усмихвали неволно сутрин пред огледалото, след като сте усетили любимото ухание на реалистичен ароматизатор ухаещ във вашият дом. Дори когато сме в лошо настроение, винаги един приятен и любим ухаещ аромат може моментално да оправи лошото ни състояние.

Ние от Scentiment сме сигурни, че често сте се питали какво толкова се слага в нашите ароматизатори Scentiment?!? Защо сте влюбени в тях? Много хора често използват един и същ аромат на парфюм в продължение на години, така сякаш той им действа като ароматен опиат. Разбира се че може да е, но сега няма да ви разказваме за този тип опиати. Ще разкажем за едно от най-чувствените и приятно миришещи растения, което присъства като основна съставка в над 60% от качествените парфюмни аромати.

Аромат на здравето - Бяло Пачули

Аромат на бяло пачули

Всъщност бялото пачули (White Patchouli) играе роля базов аромат и то фиксира всички останали аромати в един парфюм. Аромата му е изключително благороден и топъл. Той в повечето случаи ви омайва от първа среща. Историята на Бялото пачули (White Patchouli) е толкова интересна и екзотична колкото и наименованието му.

Бялото Пачули е храст от семейството на ментата. Произходът му стартира от тропическите части на Азия като достига Китай, Индия, Филипините и чак западна Африка. Най-големият производител на масло и аромати от Бяло Пачули е остров Суматра. Аромата става най-известен през началото на 60-те години на миналият век, въпреки че се слави като един от най-древните еротични масла в много силно действие.

Интересен факт е и, че се превръща в един от символите на свободната любов. В източният свят се носят легенди за маслото на Бяло Пачули (White Patchouli), че предпазва от болести, привлича богатсвтото, че е един от най-мощните афродизиаци. Балансиращ хормоните и успокояващ съзнанието, прогонващ дори и негативните емоции.

Аромата на Бяло Пачули (White Patchouli) безпорно се отличава с чисто, дълбоко, леко тръпчиво и продължитено нежно ухание.

Деликатните смолисто-дървесни и камфорни нюанси няма как да ви подминат и да не ви накарат да помечтаете за нещо свежо и приятно.

Бялото Пачули (White Patchouli) може да има и здравословно влияние върху нас.

Маслото му е се препоръчва от много лекари за лечение при кожни заболявания. То има силно изразено антибактериално и антигъбично свойство. Помага при кожни заболявания като акне, пърхот, различни наранявания на кожата. Овлажнява сухата кожа. Изглажда бръчките, повишава здравината и блясъка на косъма, дори подтиска и никотиновият глад. Маслото също се прилага и при целулитен масаж.

Помага при заболявания на пикочните пътища, като силно природно средство. Укрепва имунната система. Днешно време се употребява в Китай при лека простуда, главоболие, стомашни болки и повръщане. В Малайзия го ползват при ухапване от отровни змии и за премахване на лош дъх. Лекарите същого предписват при потиснатост и депресия.

Оказва се че аромата на Бяло Пачули (White Patchouli) не само ухае прекрасно, но и увеличава нашата сексуална енергия и ни настройва на романтична вълна, какво по-хубаво от това!?!

Казват още, че аромата му усилва и висшите чакри, като ни помага да открием и усетим неповторими удоволствия и вкус на любовта и добротата.

Заради всичко това се пристрастяваме към уханията – те ни действа наистина и основно на подсъзнателно ниво като ни правят по-усмихнати, по-ведри, по-добри и не само това, с аромата на Бяло Пачули (White Patchouli) ние се чувстваме по-уверени, по -ухаещи на цветя, плодове и екзотика…